ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Γνωρίστε τις ομορφιές της περιοχής μας, που μπορείτε να επισκεφθείτε νοικιάζοντας ένα από τα σκάφη μας 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑΣ

Αναμφισβήτητα η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα. Αυτός ο φυσικός κόλπος μοναδικής ομορφιάς, με την λευκή-ψιλή άμμο και τα γαλήνια γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.

ΝΗΣΟΣ ΣΑΠΙΕΝΤΖΑ

Νότια της Μεθώνης και σε πολυ μικρή απόσταση βρίσκεται η Σαπιέντζα. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών. Στην μπροστινή μεριά της, υπάρχει ένας κολπίσκος που ονομάζεται Άμμος. Στη νότια πλευρά της, θα συναντήσετε το μεγάλο πετρόκτιστο φάρο, ύψους 8 μέτρων. Ο φάρος χτίστηκε το 1885 μετά από παραγγελία της βασίλισσας της Αγγλίας, Βικτωρίας.

Στο νησί υπάρχει ένα μεγάλο δάσος 240 στρεμμάτων από κουμαριές ,που ανακηρύχθηκε από το κράτος «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης» λόγω της σπανιότητάς του. Για το λόγο αυτό η Σαπιέντζα, έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή και εχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΥΡΛΙΑΣ (ΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΗ)

Η παραλία της Βουρλιάς, είναι ένας μικρός κολπίσκος με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά. Βρίσκεται στη νήσο «Πρώτη» απέναντι από τη Μαραθούπολη. Στην παραλία αυτή, σε πολύ μικρό βάθος, βρίσκεται το ναυάγιο του πλοίου Ανουάρ το οποίο βομβαρδίστηκε κατά το 2o παγκόσμιο πόλεμο.

ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ

Στο τέλος της παραλίας Ντιβάρι (ή Διβάρι), βρίσκεται το στενό της Συκιάς, ένα μικρό άνοιγμα μήκους 150 μέτρων, που χωρίζει τη νήσο Σφακτηρία από την ακτογραμμή της Γιάλοβας. Στο βόρειο άκρο της νήσου Σφακτηρίας, υπάρχει μια μικρή λωρίδα αμμουδερής ακτής, με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και θέα στο Παλαιόκαστρο.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΤΙΒΑΡΙ Ή ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ

Η παραλία «Χρυσή Ακτή» ή αλλιώς «Ντιβάρι», βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του όρμου του Ναυαρίνου. Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες και μεγαλύτερες παραλίες της Μεσσηνίας, με ψιλή χρυσαφένια άμμο και πεντακάθαρα νερά. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ελλάδος, που αποτελεί καταφύγιο για πολλά είδη σπάνιων μεταναστευτικών πουλιών.

Η παραλία Ντιβάρι και η λιμνοθάλασσα, έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνη ειδικής προστασίας και εντάσσονται στο δίκτυο Νatura 2000.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ

Στη μέση του όρμου του Ναυαρίνου βρίσκεται το νησί «Χελωνάκι». Έχει μήκος μόλις 172 μέτρα. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε το μνημείο των Άγγλων πεσόντων της ναυμαχίας του Ναυαρίνου που έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου του 1827.

Στο νησί υπάρχει μια μικρή προβλήτα και ένας μικρός φάρος για τα σκάφη που κινούνται τις βραδινές ώρες.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ

Στο νοτιοδυτικό άκρο του όρμου του Ναυαρίνου βρίσκεται ένα μικρό νησάκι ύψους πενήντα μέτρων με μαγευτική θέα. Στους χάρτες αναγράφεται ως «νήσος Πύλος», στα βιβλία αναφέρεται σαν Φανάρι ή Τρυπητό και στους ντόπιους είναι γνωστό με το όνομα Τσιχλή Μπαμπά. Η ανάβαση σε αυτό γίνεται με 135 σκαλοπάτια. Στο επάνω μέρος του δεσπόζει το μνημείο των Γάλλων, μια μαρμάρινη στήλη που ανεγέρθηκε εκεί το 1890, προς τιμή των Γάλλων πεσόντων της ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

Το μνημείο των Ρώσων βρίσκεται στη Σφακτηρία, ένα βραχώδες νησί μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, που αγκαλιάζει το λιμάνι της Πύλου και το καθιστά ένα από τα ασφαλέστερα αγκυροβόλια της Μεσογείου. Στη μέση του νησιού βρίσκεται μια τσιμεντένια προβλήτα και εκεί ανάμεσα στα δέντρα, βρίσκεται το μνημείο των Ρώσων, που έχασαν τη ζωή τους στη ναυμαχία του Ναυαρίνου στις 20 Οκτωβρίου του 1827. Δίπλα στο μνημείο υπάρχουν και δυο εκκλησίες, μια Ρώσικη (Άγιος Νικόλαος) και μια Ελληνική (Αναλήψεως ή Παναγούλα).

ΜΕΘΩΝΗ

Η Μεθώνη είναι ένα όμορφο παραλιακό χωριό σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων από την Πύλο. Εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το επιβλητικό ενετικό της κάστρο, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου. Η παραλία της Μεθώνης είναι αμμώδης, ενώ υπάρχει ένας μώλος όπου μπορούν να δέσουν οι βάρκες.

Τρία ναυτικά μίλια ΝΑ της Μεθώνης προς Φοινικούντα, συναντάμε τη παραλία «Λάμπες». Πρόκειται για μία πολυσύχναστη παραλία με πεντακάθαρα ρηχά νερά.

finikounda_messinia1 (1) (1)

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ

Η Φοινικούντα είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά που προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Διαθέτει ένα μικρό μώλο όπου μπορούν να δέσουν οι βάρκες και επάνω από την παραλία θα βρείτε μία πληθώρα από καφετέριες και ταβέρνες.
Σε πολύ κοντινή απόσταση θα βρείτε τις παραλίες Λούτσα και Τσαπί.

Δίπλα από τη Φοινικούντα υπάρχει μία υπέροχη αμμώδης παραλία 2 χιλιομέτρων. Σε κάποια σημεία της, υπάρχουν μικρές οργανωμένες καντίνες αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της η παραλία αυτή είναι παρθένα. Έχει αρκετό βάθος ώστε να μπορείτε να τη προσεγγίσετε με ασφάλεια.

Περιηγήσου στο χάρτη

Δείτε τα παραπάνω αξιοθέατα στο χάρτη